Sezon dyniowy, więc i ja robię nowości z dyniąJ A ponieważ ostatnio robię racuszki we
wszystkich postaciach, to zrobiłam także dyniowe. Budyniowe racuszki są pyszne
i bardzo puszyste. Jednak dynia nie jest w nich wyczuwalna. Nam bardzo smakowały.
Polecam bardzo!
Źródło: przepis znaleziony na blogu Smerfetki
Składniki:
1 ¼ szklanki mąki
2 łyżki cukru
1 szklanka dyni
startej na dużych oczkach
1 budyń waniliowy
1 szklanka mleka
25 g świeżych drożdży
2 jajka
szczypta soli
Drożdże rozpuścić w
ciepłym mleku z cukrem. Odstawić do wyrośnięcia.
W misce umieścić
pozostałe składniki, dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, wymieszać, aż
składniki dobrze się połączą. Odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć z obu stron na
złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu, nakładając niewielkie porcje ciasta.
Podawać z cukrem
pudrem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz