01 listopada 2013

Racuchy dyniowo-budyniowe



Sezon dyniowy, więc i ja robię nowości z dyniąJ A ponieważ ostatnio robię racuszki we wszystkich postaciach, to zrobiłam także dyniowe. Budyniowe racuszki są pyszne i bardzo puszyste. Jednak dynia nie jest w nich wyczuwalna. Nam bardzo smakowały. Polecam bardzo!
Źródło: przepis znaleziony na blogu Smerfetki

Składniki:
1 ¼ szklanki mąki
2 łyżki cukru
1 szklanka dyni startej na dużych oczkach
1 budyń waniliowy
1 szklanka mleka
25 g świeżych drożdży
2 jajka
szczypta soli

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem. Odstawić do wyrośnięcia.
W misce umieścić pozostałe składniki, dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, wymieszać, aż składniki dobrze się połączą. Odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu, nakładając niewielkie porcje ciasta.
Podawać z cukrem pudrem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz