11 listopada 2013

Naleśniki budyniowe



Jakiś czas temu znalazłam przepis na naleśniki z użyciem budyniu. Zrobiłam je z budyniem czekoladowym i bananowym. Nam bardziej smakowały z budyniem bananowym i taki przepis podaję. Czuć w nich delikatny smak banana. Można oczywiście zrobić z budyniem o innym smaku. Polecam bardzo!
Źródło: przepis znaleziony na blogu, dopasowany do własnych potrzeb 

Składniki:
100 g mąki
½ opakowania budyniu bananowego
1 szklanka mleka
2 jajka
1 łyżka oleju
2 łyżki cukru

Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15 minut. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z serem lub dżemem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz