Niedawno na blogu Majany pojawiło się to boskie ciasto. Smak jest niesamowity, mocno czekoladowy i rozpływający się w ustach. A do tego robi się je bardzo szybko. Robiłam je już dwa razy i za każdym razem bardzo szybko znikaJ
Źródło: przepis pochodzi z blogu Majanowe pieczenie
Składniki:
150 g masła
200 g ciemnej czekolady
1 szklanka cukru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
3 jajka
150 g mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
200 g owoców z nalewki (ja dałam pigwę)
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cukier, ekstrakt z wanilii, roztrzepane jajka, mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone owoce. Przelać do keksówki (36x11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180˚C przez około 40-50 minut.
Smacznego!!!
Wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńNie tylko wygląda, ale też i smakuje:) Pozdrawiam i zachęcam do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńCiasto smaczne. Trzeba ostrożnie otwierać piekarnik bo alkohol z owoców wyparowuje w czasie pieczenia a opary gromadzą się w piekarniku :)
OdpowiedzUsuń