Te ciastka są po prostu pyszne! Czekoladowe, miękkie, pachnące i
rozpływające się w ustachJ. Smak ten uzyskamy przez dodanie budyniu czekoladowego. W oryginale
jest budyń waniliowy, ale nie mają wtedy takiego smaku.
Źródło: przepis pochodzi z bloga Doroty.
Składniki:
220 g mąki pszennej
120 g miękkiego masła
100 g cukru
1 opakowanie budyniu
czekoladowego
2 żółtka
2 łyżki mleka
Wszystkie składniki
zagnieść na jednolite ciasto. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować
nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.
Układać na
wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec około 12 minut w temperaturze 180˚C.
Smacznego!!!
Tak na noc??? Takie coś na noc mi robić..nonieeee;-)
OdpowiedzUsuńWypróbujemy w sobotę z łasuchami:)
Nie trzeba robić w nocy, można w dzień;) Gwarantuję, że do nocy nie zostaną:)
OdpowiedzUsuń