13 marca 2012

Rożki budyniowe



Te ciastka są po prostu pyszne! Czekoladowe, miękkie, pachnące i rozpływające się w ustachJ. Smak ten uzyskamy przez dodanie budyniu czekoladowego. W oryginale jest budyń waniliowy, ale nie mają wtedy takiego smaku.
Źródło: przepis pochodzi z bloga Doroty. 

Składniki:
220 g mąki pszennej
120 g miękkiego masła
100 g cukru
1 opakowanie budyniu czekoladowego
2 żółtka
2 łyżki mleka

Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.
Układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec około 12 minut w temperaturze 180˚C. Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Tak na noc??? Takie coś na noc mi robić..nonieeee;-)
    Wypróbujemy w sobotę z łasuchami:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie trzeba robić w nocy, można w dzień;) Gwarantuję, że do nocy nie zostaną:)

    OdpowiedzUsuń