Szukałam przepisu na jakieś naleśniki, których jeszcze nie jadłam i
znalazłam u MajanyJ Placuszki są bardzo dobre, mięciutkie w środku i chrupiące na brzegach.
My jedliśmy z dżemem truskawkowym. Polecam!
Składniki:
torebka ryżu (100g)
1 ¼ szklanki mleka
1 ¼ szklanki mąki
1 jajko
5 łyżek masła
½ łyżeczki soli
1 ½ łyżeczki proszku
do pieczenia
Ryż ugotować. Wlać
mleko do miski i cały czas mieszając, dosypywać wymieszaną mąkę z solą i
proszkiem do pieczenia. Do połączonych składników dodać jajko i ugotowany ryż,
wymieszać. Na końcu dodać roztopione masło.
Smażyć niewielkie
porcje na patelni na rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Smacznego!
O kurcze!Ludzie to mają pomysły:)Muszę wypróbować,bo ciekawi mnie jak smakują takie z ryżem. Ala
OdpowiedzUsuńFaktycznie mnie też bardzo zainteresował przepis
OdpowiedzUsuńDobre. Wyjatkowo delikatne. Z serkiem pyszne.
OdpowiedzUsuńJa tez musze koniecznie spróbować ;)
OdpowiedzUsuńDziś będzie mój debiut ;))
Spróbowałam, placuszki są przepyszne ;) Polecam wszystkim ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim:) Nam też bardzo smakowały. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszne-mój 3 letni niejadek zjadl cztery :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Moje dzieciaczki też lubią wszystkie placuszki:)
Usuńrównież wielokrotnie robiłam je i polecam :D są baaardzo smaczne :D
OdpowiedzUsuń