Dziś polecam proste i smaczne ciasteczka orzechowe. Ciasteczka wyraźnie
orzechowe i nie za słodkie. Polecam bardzo!
Źródło: przepis pochodzi z magazynu „Kuchnia”
Składniki:
125 g zmielonych
orzechów włoskich
300 g mąki
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
150 g cukru
175 g masła
1 białko
Z wszystkich
składników zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30
minut.
Uformować kulki
wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
i rozgnieść każdą kulkę widelcem (najlepiej moczyć widelec w wodzie, wtedy
ciasto się nie przykleja).
Piec w 200°C przez
około 15 minut. Smacznego!
uwielbiam wszystko, co orzechowe :))
OdpowiedzUsuńTo tak jak mój mąż:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!