22 marca 2013

Roladki z serem camembert



Dziś polecam naleśniki z pysznym farszem serowym. Z tym daniem jest trochę pracy, ale naprawdę warto. Roladki wyszły ekstra i na pewno będę wracać do tego przepisu. Polecam bardzo!
Źródło: przepis pochodzi z bloga AnnJank 

Składniki na ciasto:
600 ml mleka
2 jajka
350 g mąki
szczypta soli

Składniki na farsz:
250 g twarogu
1 czerwona papryka
50 g żółtego sera
1 jajko
160 g sera pleśniowego camembert
sól, pieprz

Składniki na panierkę:
150 g mąki pszennej
300 ml mleka
150 g płatków kukurydzianych

Ciasto: wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na gładkie ciasto. Smażymy na niewielkiej ilości oleju cienkie naleśniki.

Farsz: paprykę i ser camembert pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Umieścić wszystko w misce i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Nakładać masę serową na naleśniki, zawinąć boki do środka i zwijać roladki.

Panierka: mąkę, mleko i jajka zmiksować na gładkie ciasto. W tak przygotowanym cieście moczymy roladki, a następnie obtaczamy je w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe. Smacznego!

1 komentarz: