04 grudnia 2011

Ciasto z nutellą



Proste, szybkie i smaczne ciasto. Jest puszyste i nie za słodkie. Coś dla wielbicieli nutelli i nie tylko. Warto spróbować.

Składniki:
1 l kremówki
4 śmietan-fixy
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
około 250-300 g nutelli

Biszkopt przekroić i jedną część posmarować nutellą. ¾ l śmietany ubijamy, pod koniec dodając 4 smietan-fixy. Wykładamy na posmarowaną część ciasta, przykrywamy drugim plackiem. Pozostałą część śmietany ubijamy, pod koniec dodając kawę. Ubijamy jeszcze chwilę i wykładamy na górę ciasta. Ciasto posypujemy czekoladą lub kakao.
Smacznego!
Uwaga! Masa z kawą jest dość gorzka, więc jeśli lubicie bardziej słodkie ciasta, proponuję do tej części dodać odrobinę cukru. 

1 komentarz:

  1. Bardzo pysznie prezentuje się to ciasto !:)
    Wygląda na mięciutkie:)

    OdpowiedzUsuń