Bardzo proste i smaczne ciasto z jabłkami i orzechami. Robi się je szybko i zawsze wychodziJ Polecam!
Składniki:
4 jaja
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
1 kg jabłek
orzechy
Ubić jajka z cukrem. Dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać pokrojone w cienkie plasterki jabłka i pokrojone orzechy, wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem blachę. Piec w temperaturze 180˚C przez około 1 godz. Smacznego!!!
Ciasto przepyszne :) Mój M się nim zajada...jest pieczone bez przerwy :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za super przepis i pozdrawiam :)
Nie ma za co. Cieszę się, że smakuje:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
o tak ciasto przepyszne:)
OdpowiedzUsuńWlasnie zaczynam, mam nadzieje ze sie uda !
OdpowiedzUsuńW takim razie trzymam kciuki:)
OdpowiedzUsuńjak duza blacha jest potrzebna do ciasta?
OdpowiedzUsuńU mnie blacha 33x20cm. Pozdrawiam
UsuńCynamon jest konieczny ?
OdpowiedzUsuńBo chcę zrobić ale mam uczulenie na cynamon :-/
Cynamon dodaje smaku, ale można oczywiście zrobić bez.
UsuńCiasto rewelacyjne i niezawodne:) ! Piekłam już kilka razy także na wyjazdy ...zawsze wychodzi:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, cieszę się, że smakuje. Pozdrawiam
UsuńCiasto wyglada i smakuje wysmienicie.Wyroslo bardzo ladnie:)
UsuńBardzo się cieszę :) Pozdrawiam :)
Usuńdziekuje za fajny przepis, wczoraj upiekłam na próbę i wyszło wyśmienicie.
OdpowiedzUsuńProszę bardzo, cieszę się, że smakowało :)
UsuńJa zrobiłem z podwójnej porcji rewelacyjnie zniknął w mignieniu oka jak się zaledwie wystygł poszedł w skromne podniebienia moich dziewczyn,wspaniałe
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo się cieszę. Pozdrawiam
UsuńCiekawa jestem jak bedzie smakowalo z malinami?Zaraz sie przekonam:)
OdpowiedzUsuńProszę napisać, bo aż sama jestem ciekawa :)
UsuńBardzo dziękuję za przepis! Ciasto proste w wykonaniu a jakie smaczne, znika w mgnieniu oka :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo, cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam
UsuńHej! Zabieram się za ciacho :) Na jaki rozmiar blachy przewidziany jest Twój przepis?
OdpowiedzUsuńBlacha 25x35cm. Pozdrawiam
UsuńCiasto mega!!!! Przepis ktory zgubilam i teraz mam...ten...
OdpowiedzUsuńZawsze się udaje
OdpowiedzUsuńA czy można dać jabłka prażone?
OdpowiedzUsuńNie wiem czy ciasto nie będzie wtedy za mokre (może wyjść zakalec)
UsuńCiasto przepyszne i bardzo proste w zrobieniu.Bardzo dziękuję.Zrobilam to ciasto z synem ktory uwierzyl ze zrobienie ciasta wcale nie jest az tak trudne.Pierwsze jego prawie samodzielne ciasto.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam, po 30 minutach pieczenia w 180 C góra dół dermoobieg , cała góra ciastka się spaliła 😔
OdpowiedzUsuńWidocznie ma Pani (Pan) silniejszy piekarnik, dodatkowo termoobieg przyspiesza pieczenie. Ja piekę bez termoobiegu i większość ciast piecze się u mnie około godz. Trzeba wyczuć swój piekarnik. Proponuję sprawdzanie patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń